Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AVEKKI-toimintatapamalli

Järjestyksenvalvojaksi hyväksyminen

 Vaasan Turvallisuuskoulutus järjestää avoimia ja seuroille/ yhdistyksille räätälöityjä järjestyksenvalvojakoulutuksia. Kysy tarjousta tai ilmottaudu seuraavaan avoimeen koulutukseen.

 

Järjestyksenvalvojakortti voidaan myöntää henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään sopivalle, 18 vuotta täyttäneelle henkilölle, joka on suorittanut järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen. Järjestyksenvalvojan peruskoulutus on kestoltaan vähintään 32 oppituntia ja se sisältää kirjallisen kokeen. Henkilökohtaista soveltuvuutta poliisi arvioi muun muassa käytettävissä olevien rekisteritietojen avulla.

 Järjestyksenvalvojan hyväksymisen myöntää henkilön kotikunnan poliisilaitos enintään viideksi vuodeksi kerrallaan. Hyväksymistä koskevia hakemuslomakkeita saa poliisilaitoksilta. 

Tarkemmat ohjeet järjestyksenvalvojaksi hyväksymiseksi löydät poliisin Internet-sivuilta www.poliisi.fi.

 Järjestyksenvalvojakorttia uusittaessa on järjestyksenvalvojan suoritettava järjestyksenvalvojan kertauskoulutus, joka on kestoltaan vähintään 8 oppituntia. Uusimista on haettava 6 kuukauden määräajassa edellisen hyväksymisen voimassaolon päättymisestä. Jos määräaika umpeutuu, on hakijan suoritettava uudelleen järjestyksenvalvojan peruskoulutus.

 

Järjestyksenvalvojan lisäkoulutukset

 

Järjestyksenvalvojan lakisääteisiä lisäkoulutuksia ovat järjestyksenvalvojan voimankäytön lisäkoulutus ja kaasusumutinkoulutus. Lisäksi järjestyksenvalvoja voi toimia järjestyksenvalvontatehtäviin erityisesti hyväksytyn koiran ohjaajana. Kyseisistä koulutuksista voidaan hakemuksesta tehdä merkinnät järjestyksenvalvojakorttiin.

 

Poliisi voi edellyttää esimerkiksi yleisötilaisuuksia tai ravintoloita koskevissa päätöksissään, että järjestyksenvalvojilla tai osalla heistä on suoritettuna järjestyksenvalvojan voimankäytön lisäkoulutus. Se on vähintään 12 oppituntia kestävä koulutus, jossa kouluttajana saavat toimia ainoastaan Poliisiammattikorkeakoulun kouluttamat ja Poliisihallituksen kouluttajaksi hyväksymät henkilöt.